Kilenc helyszín, tizenegy korosztály

2023.04.22. 10:00

Pünkösdi tornára várják az ország utánpótlás-kézilabdázóit a Kiskunságba

Bombagólok, látványos cselek, izgalmas mérkőzések négy napon át – ezt ígérik a Pünkösdi Utánpótlás Kézilabda Torna szervezői a sportág szerelmeseinek a pünkösdi hosszú hétvégén.

Borítóképünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

A tizenegy utánpótlás-korosztály számára a Bács-Kiskun vármegyei Kalocsa, Kecel, Kiskőrös, Soltvadkert, Császártöltés, Kiskunhalas, Hajós, Miske és Solt sportcsarnokaiban május 26. és 29. között megrendezett tornára az egész országból várják a kézilabdacsapatok jelentkezését. A szervezők május 5-éig fogadják a nevezéseket. 

 

– Érdemes benevezni a csapatokat ebben az esztendőben is, hogy együtt szurkolhassunk a legtehetségesebb ifjú kézilabdázóknak, a jövő válogatott játékosainak. A pünkösdi tornán mindenki megmutathatja, mit tanultak, mennyit fejlődtek taktikában, erőnlétben az egész éven át szorgalmasan készülő játékosok

 

– írták közleményükben a szervezők, akiknek az a célja, hogy a Pünkösdi Utánpótlás Kézilabda Torna játéklehetőséget biztosítson az országhatáron innen és túl működő utánpótlás-kézilabdacsapatok számára.

A Bács-Kiskun vármegye szívében megrendezett tornán szállás- és étkezési lehetőséget is biztosítanak a részt vevő csapatok számára. A kísérőprogramok pedig remek alkalmat kínálnak új barátságok, sportbaráti kapcsolatok szövésére.

A Kalocsa TV összeállítása az egyik korábbi pünkösdi tornáról:

A pünkösdi kézilabdakupát 2000 óta rendezik meg, Kecel városa az idén tizenegyedik alkalommal jelenti a rendezvény központját. A versenyt a Kecel Kézilabda Club és a Gézengúz UKC rendezi meg ebben az esztendőben is. A csapatok száma eddig folyamatosan nőtt. A résztvevők színvonalas, olykor kiélezett mérkőzéseket játszottak, és az sem volt biztos, hogy azok a csapatok, amelyek a bajnokságban döntősök voltak, itt is bekerülhettek a fináléba – közölték a szervezők.

Bővebb információ a nevezés feltételeiről és a versenyről a Magyar Kézilabda Szövetség versenykiírásában, valamint a pünkösdi kupa honlapján és közösségi oldalán található.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!