Asztalitenisz

2023.04.09. 12:51

Hét játékos képviseli a magyar színeket a dél-afrikai világbajnokságon

A Durbanben május 20. és 28. között megrendezésre kerülő egyéni világbajnokság meghívásos, a világranglistáról lehet rá indulási jogot szerezni.

Majoros Bence játszik a svéd Anton Kaellberg ellen a tizenhat közé jutásért a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében zajló asztalitenisz kontinensviadal férfi egyes versenyében 2022. augusztus 19-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Ronald Wittek

Hét játékos képviseli majd a magyar színeket a dél-afrikai Durbanben májusban sorra kerülő egyéni asztalitenisz-világbajnokságon.

A két szövetségi kapitány - a nőket irányító Bátorfi Zoltán, illetve a férfiak szakvezetője, Muskó Péter - arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egyesben Majoros Bence, Szudi Ádám, Póta Georgina, Madarász Dóra, Hartbrich Leonie és Bálint Bernadett áll majd asztalhoz.

Az egynemű párosoknál három duónak lehet majd szorítani: a férfiaknál az Európa-bajnoki bronzérmes Ecseki, Szudi kettős, valamint Majoros a dán Anders Lind oldalán indul, míg a nőknél Póta és Madarász próbál szerencsét. Vegyes párosban az olimpiai részvételre pályázó Madarász, Ecseki kettős küzd magyar részről.

Az egyéni világbajnokság meghívásos, a világranglistáról lehet rá indulási jogot szerezni.

A durbani viadalra május 20. és 28. között kerül sor.
A magyar indulók:
férfiak:
egyes: Majoros Bence, Szudi Ádám
páros: Ecseki Nándor, Szudi
nők:
egyes: Póta Georgina, Madarász Dóra, Hartbrich Leonie, Bálint Bernadett
páros: Póta, Madarász

vegyes páros:

Madarász Dóra, Ecseki Nándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában