5-1

2023.03.19. 17:48

Óriásit nyert az Újpest ellen, dobogóra lépett a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC 5-1-re kiütötte a vendég Újpest FC-t vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában, ezzel a dobogó harmadik fokára lépett.

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Árvai Károly

Jól kezdett a dobogóért harcoló Puskás Akadémia, gyorsan vezetéshez is jutott. Tovább támadott a felcsúti csapat, főként Colley és Corbu volt elemében, de a ziccerekből nem született újabb gól Nikolic kapus bravúrjainak köszönhetően. A kiesés elől menekülő Újpest az egész első félidőben passzív volt támadásban, kevés veszélyt jelentett a hazai kapura.

Fordulást követően negyedóra alatt több gólszerzési lehetősége volt a vendégeknek, mint az első játékrészben. Ennek ellenére 

a Puskás Akadémia percek alatt megtriplázta előnyét, Lamin Colley első és második NB I-es gólját érte el. 

Teljesen szétesett az Újpest, amit jól jelzett a negyedik hazai gól előtti szituáció: a kapufáról középre kipattanó labdát hárman is csak nézték, közöttük a felcsúti csatár könnyedén az üres kapuba belsőzött. A hajrában a csereként beállt Varga Balázs szép lövéssel szépített az eredményen, de egy gyors kontra végén Zahedi visszaállította a négygólos különbséget és beállította a végeredményt.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!