Magyar válogatott

2023.02.03. 19:19

Csányi Sándor: Szoboszlai mögé fel tud sorakozni a válogatott

Marco Rossi szövetségi kapitány véleménye megegyezett a nemzeti csapat játékosainak álláspontjával, mindannyian a RB Leipzig 22 esztendős középpályását javasolták a posztra – árulta el az MLSZ elnöke.

Szoboszlai Dominik a Luxemburg - Magyarország barátságos labdarúgómérkőzésen a Luxembourg Stadionban 2022. november 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint a csapatkapitány Szoboszlai Dominik mögé fel tud sorakozni a magyar labdarúgó-válogatott.

Az M4 Sportnak adott exkluzív interjúban az MLSZ első embere elárulta, Marco Rossi szövetségi kapitány véleménye megegyezett a nemzeti csapat játékosainak álláspontjával, mindannyian a RB Leipzig 22 esztendős középpályását javasolták a posztra.

Jó néhányszor beszélgettem Dominikkel, egy érett fiatalember, és azt gondolom, mögé valóban fel tud sorakozni a csapat ugyanúgy, mint Szalai Ádám mögé

– utalt a válogatott pályafutását szeptemberben lezáró korábbi csapatkapitányra Csányi Sándor.

A sportvezető leszögezte, nagyon fontos a csapatkapitány szerepe, mert ő a pályán, a szövetségi kapitány pályán kívül van. Hozzátette, bízik benne, hogy Szoboszlai jó vezére lesz a válogatottnak.

Bízom benne, hogy a személyisége is ugyanúgy fejlődik, mint a játéka, és egyre jobb kapitány lesz

– hangsúlyozta Csányi Sándor.

A teljes interjú a vasárnap 20 órakor kezdődő Sport7 című magazinban lesz látható az M4 Sporton.

Callum Styles három hónapig nem léphet pályára

Callum Styles tízszeres magyar válogatott labdarúgó várhatóan három hónapig nem léphet pályára combizomsérülés miatt.

A 22 éves középpályás sérülése elsőre nem tűnt komolynak, ezért csapatát az angol másodosztályú Milwallt kellemetlen meglepetésként érte, amikor kiderült, hogy hosszabb lesz kényszerpihenő.

Végigcsinálta az edzést, pályára lépett a Cardiff ellen, majd a következő edzés végén érezte, hogy valami nincs rendben

– mondta az UK Daily Newsnak Gary Rowett, a Milwall vezetőedzője. 

Jelezte a gyógytornásznak, aki megnézte, és akkor úgy tűnt, nem olyan rossz a helyzet. Prevenciós jelleggel elküldtük őt egy kivizsgálásra, melyen kiderült, hogy mégis komoly a sérülés 

– tette hozzá.

STYLES, Callum
Styles Callum a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában játszott Magyarország - Olaszország mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. szeptember 26-án
Fotós: Kovács Tamás / Forrás: MTI

A tavaly honosított labdarúgó szezonját több kisebb sérülés is nehezítette, de így is biztos pontja együttesének. 

Styles valószínűleg lemarad a válogatott március 23-i, észtek elleni felkészülési mérkőzéséről, illetve a négy nappal később sorra kerülő, bolgárokkal szembeni Eb-selejtezőről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!