Európai Diáksport Napja

2022.09.30. 16:21

Közel 1400 hazai iskolában szerveztek élménysportprogramot

A diáksportnap idei témája a zöld környezet védelme, ami mentén számos környezetvédelemmel kapcsolatos aktivitásban is részt vehettek a gyerekek.

Illlusztráció

Forrás: Shutterstock

Magyarországon közel 1400, világszerte pedig mintegy tízezer iskolában szerveztek élménysportprogramot pénteken az Európai Diáksport Napján.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) sajtóközleménye szerint az Európai Sporthét legnagyobb létszámú eseményévé fejlődő diáksportnap idei témája a zöld környezet védelme, ami mentén számos környezetvédelemmel kapcsolatos aktivitásban is részt vehettek a gyerekek.

Az MDSZ 17 éve indította útjára a Magyar Diáksport Napját, amelyet immár hét éve nemzetközi színtéren is megszervez Európai Diáksport Napja elnevezéssel. A kontinens határain is túlnyúló esemény nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik, hiszen minden iskola a saját lehetőségeihez igazodva szervezheti meg a programot, kötöttségek nélkül – áll a közleményben. Az egyetlen ajánlott programelem mindig az adott évnek megfelelő távolság, vagyis idén 2022 méter lefutása.

Az idei eseményre Magyarországon közel 1400 iskola regisztrált 300 ezer tanulóval, az európai visszajelzések szerint pedig 38 országban kétmillió iskolás részvételével zajlanak sportprogramok. Az MDSZ Budapesten a Kőrösi Csoma Sándor Kéttannyelvű Általános Iskolában szervezett programot, amelyen az olimpiai ezüstérmes úszó Cseh László és fitnesz-világbajnok Béres Alexandra vett részt. Szombathelyen a Zrínyi Ilona Általános Iskolában Pars Krisztiánnal, Miskolcon a Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskolában Deák Bárdos Mihállyal találkozhattak a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!