Vizes Eb

2022.08.15. 19:42

Milák Kristóf és Márton Richárd is döntőbe jutott 200 méter pillangón

A szám döntőjét kedden 18 órakor rendezik.

Márton Richárd (j) és Milák Kristóf a célban a férfi 200 méteres pillangóúszás elődöntőjében a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 15-én.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Milák Kristóf a papírformának megfelelően az első, Márton Richárd pedig a negyedik idővel jutott döntőbe 200 méter pillangón a római úszó Európa-bajnokság hétfői napján.

A szám olimpiai, világ- és Európa-bajnoka – aki júniusban a hazai rendezésű világbajnokságon óriási világcsúccsal (1:50.34) védte meg címét – 1:53.97 perccel csapott célba, míg Márton azt követően, hogy a délelőtti előfutamban egyéni legjobbját (1:56.23) jócskán megjavítva 1:55.49 perccel zárt, ebből még tudott faragni és 1:55.36 perces idővel ért célba.

Holnap reggel pihenek, remélem, összejön

– mondta a vegyes zónában az MTI azon felvetésére Márton, hogy sikerül-e neki a triplázás az egyéni csúcs kapcsán. Ezt követően egyébként ritkán látható módon Milák beszélt csapattársa nevében.

Az a taktika, hogy felhúzzam a dobogóra, másodjára úszta élete legjobbját. Pozitívak maradunk, de ha esetleg kidobná a vasmacskát délután, akkor nem lepődnénk meg. Szeretném ott tudni magam mellett a dobogón, de ehhez az ő feje is kell, nem csak az enyém

– mondta Milák, aki saját teljesítményével kapcsolatban megjegyezte, világcsúcsot ugyan nem vár a döntőben, de egy jó időt mindenképpen és ki fogja magát úszni.

A szám döntőjét kedden 18 órakor rendezik.

Borítókép: Márton Richárd (j) és Milák Kristóf  a célban a férfi 200 méteres pillangóúszás elődöntőjében a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 15-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!