Visszalépett

2022.06.15. 11:20

Nem indul a vizes vb-n a britek olimpiai bajnok úszója

Duncan Scott a koronavírus-fertőzés okozta szövődmények miatt nem indul a budapesti vizes világbajnokságon.

 A britek olimpiai bajnok úszója június elején jelezte, hogy megfertőződött koronavírussal. 

Eldöntöttem, hogy visszalépek a héten rajtoló vb-től. Le vagyok sújtva. Itt az ideje, hogy az egészségemet helyezzem az első helyre, és a teljes gyógyulásra koncentráljak

– írta közösségi oldalán a 25 éves versenyző. Hozzátette: mióta meggyógyult a Covidból, erősen küzd azzal, hogy nagy intenzitással edzhessen.
Scott kiesése a britek váltóesélyeit is jelentősen rontja. A glasgow-i születésű sportoló Nagy-Britannia legtöbb olimpiai éremmel rendelkező úszója. Rióban két ezüstöt nyert a 4x100 méteres vegyes és a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként, majd tavaly Tokióban előbbivel ismét második lett, míg utóbbival a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, egyéniben pedig két ezüstöt nyert 200 méter gyorson és 200 méter vegyesen.
A britek másik világsztárja sem érkezik a magyar fővárosba, mivel a háromszoros olimpiai és nyolcszoros világbajnok Adam Peatynek májusban eltört egy csont a lábfejében.

A magyarországi vizes vb-n az úszást a budapesti Duna Arénában rendezik szombattól jövő szombatig.

Borítóképünkön Duncan Scott / Fotó forrása: AFP 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!