Kosárlabda

2022.05.17. 11:27

Hanga Ádám történelmet írna Belgrádban

Sporttörténelmi tettre készül Hanga Ádám, a Real Madrid magyar válogatott kosárlabdázója, aki csütörtöktől Belgrádban az Euroliga négyes döntőjében lesz érdekelt csapatával.

A 33 éves játékos a közmédiának elmondta, tisztában van azzal, hogy az eseményre „csillagászati a jegyek ára”, de bízik benne, hogy lesznek a szurkolók között honfitársai is, akik előtt szeretne az első magyar kosaras lenni, aki diadalmaskodik a sorozatban.
   

Hangáék a csütörtöki elődöntőben korábbi csapatával, a Barcelonával találkoznak. A magyar játékos megjegyezte, tavalyi távozása óta már hatszor játszottak a katalánokkal, így számára már nincs semmi különös ezekben a mérkőzésekben. Hozzátette, a másik párharccal, hogy onnan az Olympiakosszal vagy az Efes Isztambullal kerülhetnek-e szembe, nem foglalkoznak, hiszen először a Barcelona elleni összecsapásra kell összpontosítaniuk.
   

A mostani szezonjával kapcsolatban megjegyezte, hosszú ideig küszködött sérüléssel, viszont amikor százszázalékos állapotban volt, akkor véleménye szerint jó teljesítményt tudott nyújtani.
   

Hangáék számára rendkívül sűrű lesz a következő időszak, hiszen az Euroliga final fourját követően jövő héten már a spanyol bajnoki rájátszásban lesznek érdekeltek.

Forrás: MTI

Borítókép: Hanga Ádám

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!