Madridi tenisztorna

2022.05.01. 14:35

Fucsovics nem jutott főtáblára

A világranglistán 48. magyar teniszezőt az amerikai Maxime Cressy merte meg két és fél óra játékidő alatt.

Fucsovics Márton nem jutott fel a főtáblára a 7,5 millió euró (2,85 milliárd forint) összdíjazású madridi salakpályás tenisztornán.

A világranglistán 48. magyar - akinek néhány napja még bizonytalan volt az indulása egy lábsérülés miatt - szombaton a selejtező első körében könnyedén verte a 681. helyen álló spanyol Daniel Merida Aguilart.

A főtáblára jutásért már jóval "keményebb dió" következett Maxime Cressy (65.) személyében. A párizsi születésű, 198 centis amerikai főként kemény pályán veszélyes a hatalmas adogatásainak köszönhetően, és nyolcaddöntős volt a januári Australian Openen, ám azóta csak két meccset nyert. Első találkozójuk nyitószettjében mindketten magabiztosan hozták az adogatásaikat, majd a rövidítésben az ellenfél egy hajszálnyival jobb volt, így ő került játszmaelőnybe.

A folytatásban a 30 éves magyar mutatta be a mérkőzés első brékjét, majd a másodikat is (5:0). Csakhamar sikerült az egyenlítés, így másfél óra elteltével jöhetett a döntő szett.

Ebben Fucsovics 3:1-re meglépett, ám Cressy visszabrékelt, majd ez a felvonás is tie-breakkel zárult. A magyarnak 6-5-nél meccslabdája volt, ám a következő három labdamenetet az amerikai nyerte, így két és fél óra elteltével ő került főtáblára.

Eredmény, selejtező, 2. forduló:
Maxime Cressy (amerikai, 11.)-Fucsovics Márton (4.) 7:6 (7-5), 1:6, 7:6 (8-6)

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában