Billie Jean King Kupa

2022.04.13. 16:15

Tóth Amarissa párosgyőzelemmel mutatkozott be

A magyarok csütörtökön a szerbek ellen lépnek pályára.

A magyar női teniszválogatott a párosmérkőzést is megnyerte, így 3-0-ra győzött a dán csapat ellen szerdán a Billie Jean King Kupa euroafrikai zóna I-es csoportjának antalyai tornáján.

A magyarok Jani Réka és Udvardy Panna révén mindkét egyest megnyerték, így a párosmérkőzés már tét nélküli volt. Ebben – Bondár Anna partnereként – bemutatkozott a felnőtt válogatottban Tóth Amarissa Kiara: a 19 éves teniszező és párja az egyéni összecsapásokhoz hasonlóan kétszettes győzelmet aratott, igaz, a második játszma ezúttal szorosabb volt.

A magyarok csütörtökön a szerbek ellen lépnek pályára.

A kupában a párharcok két egyes és egy páros mérkőzésből állnak, az összeállításokat mindig aznap kell megadni, de a páros meccs előtt van lehetőség a változtatásra az eredmény függvényében.

Az antalyai viadalon a két csoport győztese közvetlenül bejut a novemberi rájátszásba, míg a második helyezettek egy újabb találkozón döntik el a harmadik továbbjutó hely sorsát. Az év végi rájátszás győztesei – amelyben az idei kvalifikáció kilenc vesztese mellett mindhárom zóna legjobb három helyezettje szerepelhet – jövőre a nagydöntőbe jutásért játszhatnak majd.

Eredmény, A csoport, 2. forduló:

Magyarország-Dánia 3-0

Bondár Anna, Tóth Amarissa Kiara-Samavati, Johanne Christine Svendsen 6:2, 6:4

korábban:
Udvardy Panna-Sofia Nami Samavati 6:1, 6:2
Jani Réka-Rebecca Munk Mortensen 6:0, 6:1

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!