Peking 2022

2022.01.21. 15:30

Kékesi Márton a legjobb 20-30 közé kerülne

A 26 éves síző kijelentette, hogy az éremszerzés nem reális cél, de a legjobb 20-30 közé bekerülhet.

Az első 20-30 helyezett közé szeretne bekerülni a február 4-én kezdődő pekingi téli olimpián az alpesi síző Kékesi Márton.

 

A DVTK versenyzője a pénteken tartott sajtótájékoztatóján elmondta, korábban még soha nem vett részt ennyire nehéz kvalifikációs időszakon, mint most. A 26 éves síző kijelentette, hogy az éremszerzés nem reális cél, de a legjobb 20-30 közé bekerülhet. Kékesi a 2018-as phjongcsangi játékokon 30. volt műlesiklásban.

 

Petrahn Barbara, a Magyar Sí Szövetség főtitkára azt mondta: az az elvárás a második olimpiájára készülő sízővel szemben, hogy helyt álljon Pekingben. Hozzátette, abban biztosak, hogy Kékesi Márton mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobb helyen végezzen.

 

Mint a főtitkár kiemelte: ez az olimpia más lesz mint a korábbiak. Nézők, szurkolók a vírus miatt nem lehetnek a versenyeken, a sportolók csak magukra és edzőikre számíthatnak. Itthonról ezért csak üzenetek formájában lehet majd drukkolni a magyar indulóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!