Ország-világ

2021.11.21. 19:33

Magabiztosan verte a Fradi a Fehérvárt

A címvédő és listavezető Ferencváros házigazdaként 3-0-ra legyőzte a MOL Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Budapest, 2021. november 21. A ferencvárosi Mmaee A Nwambeben Samy Alexandre (b) és Vécsi Bálint Máté (hátul), valamint a fehérvári Kodro Kenan (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - MOL Fehérvár FC mérkõzésen a Groupama Arénában 2021. november 21-én. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A kezdés után nagy elánnal estek egymásnak a csapatok, a játékosok a kapukig is eljutottak, az első komolyabb lehetőséget pedig a hazaiak a 10. percben rögtön kihasználták: Zubkov három szép megmozdulás lezárásaként talált be. A gól után sem csökkent az iram, küzdelmes, lüktető volt a játék. Később a fehérváriak előtt is adódtak helyzetek, ám az egyik után kontrát vezető Ferencváros megduplázta a különbséget Mmaee révén.

A szünet után próbált irányítani a Fehérvár, de a Ferencváros újabb veszélyes helyzetet dolgozott ki, majd Uzuni góljával növelte előnyét. A folytatásban cserék és sárga lapot érő taktikai szabálytalanságok következtek, a 78. percben aztán újabb veszélyes hazai kontra futott, ami büntetővel zárult – Kovács Dániel vetődött Zachariassenre -, de Laidouni a kapu mellé gurított. A hátralévő időben a hazaiak megelégedtek az eredmény tartásával, a lefújás előtti pillanatokban így Bamgboye kiállítása okozott csak feszültséget, aki hátrakönyökölt az őt visszahúzó Nguennek.

A Ferencváros sorozatban harmadszor nyert a pontvadászatban, míg a székesfehérváriak idegenben továbbra is nyeretlenek, négy döntetlen után másodszor szenvedtek vereséget.

Az FTC legközelebb csütörtökön, az Európa-ligában lép pályára, a csoportjában pont nélkül utolsó helyen álló magyar együttes a spanyol Betis vendége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!