Európa-liga

2021.10.01. 09:14

Stöger az eredménnyel nem, de a Ferencváros játékával elégedett

Peter Stöger, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője a végeredménnyel érthetően nem, együttese teljesítményével viszont elégedett volt a Real Betistől elszenvedett 3–1-es Európa-liga-vereség után.

Peter Stöger, a Ferencváros labdarúgócsapatának osztrák vezetõedzõje a Groupama Arénában tartott sajtótájékoztatón 2021. szeptember 29-én. A csapat a spanyol élvonalban szereplõ Real Betist fogadja szeptember 30-án az Európa-liga csoportküzdelmeinek második fordulójában.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Az osztrák szakember a csütörtöki találkozót követő sajtótájékoztatón hozzátette,

kicsit balszerencsés volt csapata, amely összességében jó mérkőzést játszott egy olyan ellenféllel szemben, amely magabiztosan tartja a labdát és rendkívül keveset hibázik.

Botka Endre, a Ferencváros válogatott védője kiemelte, az ilyen topcsapatok ellen apróságok döntenek, ezúttal pedig két elkerülhető gólt is kaptak. Hozzátette, a csapat megmutatta, hogy egy ilyen erős ellenféllel szemben is képesek kontrollálni a mérkőzést egyes periódusokban, és nem csak a védekezéssel törődnek.

A vendégeket irányító Manuel Pellegrini – aki az 50. sikerét érte el, öt csapattal, a nemzetközi kupákban – elmondta, elégedettek az eredménnyel, és különösen jó érzés volt, hogy végre idegenbe is el tudták kísérni a szurkolói gárdát. Hozzátette, a Ferencváros lélektanilag a legrosszabb pillanatban, a félidő előtt egyenlített, de szerencsére fel tudtak állni ebből.

A korábban a Real Madrid és a Manchester City kispadján is ülő szakember megjegyezte, a Ferencváros csütörtökön és a Leverkusen ellen is remekül futballozott, és bármire képes lehet a folytatásban.

A magyar bajnok, amely a nyitókörben a Bayer Leverkusen otthonában maradt alul 2–1-re, október 19-én a hozzá hasonlóan pont nélkül álló, rosszabb gólkülönbsége miatt sereghajtó Celtic Glasgow otthonában folytatja szereplését a második számú európai kupasorozatban.

Borítókép: Peter Stöger, a Ferencváros labdarúgócsapatának osztrák vezetőedzője a Groupama Arénában tartott sajtótájékoztatón, 2021. szeptember 29-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!