Jégkorong Erste Liga

2020.03.09. 21:06

Otthon növelte előnyét a Ferencváros

Az utolsó harmadban fordítva 3-1-re legyőzte az Újpestet.

A vasárnapi első találkozón a középszakaszgyőztes zöld-fehérek nyertek 6-3-ra, ugyancsak Pesterzsébeten.

A második összecsapáson a lila-fehérek kezdtek jobban, első helyzetüket értékesítve korán jutottak előnyhöz: Odnoga Mátyás vette be Nagy Kristóf kapuját, aki a sérülés miatt hiányzó Arany Gergelyt helyettesítette ezúttal is. Az első harmadot meddő hazai fölény jellemezte – 19, illetve 11 kísérlet -, ám nem tudott élni hatpercnyi emberelőnyével a Ferencváros.

A második húsz percben szintén az ezúttal kétszer is emberhátrányba kerülő Ferencváros dominanciáját – 15 és 11 lövés – láthatta a 650 néző, gólt azonban nem. Noha a szünetet jelző dudaszónál megzörrent a hazaiak hálója, hosszas videózás után úgy ítéltek a játékvezetők, hogy az Újpest találata röviddel bár, de játékidőn kívül esett.

A derbi záró felvonásának így egygólos különbséggel vágtak neki a felek. Az agilisan támadó Ferencváros a harmad közepén Brett Switzer találatával egyenlített, majd az utolsó hat percre fordulva Tóth Adrián is bevette az újpesti Duschek Dávid kapuját. Az utolsó fél percben az Újpest emberhátrányban, kapusát lehozva támadott, ezt kihasználva a csapatkapitány Nagy Gergő állította be a végeredményt.

Sikerével a Ferencváros 2-0-ra vezet a magyar bajnoki címért is zajló párharcban, amely csütörtökön Újpesten folytatódik.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!