Női vízilabda világliga

2019.01.15. 23:57

Könnyed magyar siker Franciaországban

A két csapat novemberben Egerben találkozott egymással, Bíró Attila együttese akkor rendkívül sima, 13-4-es győzelmet aratott.

A magyar női vízilabda-válogatott 12-5-re nyert a francia csapat vendégeként kedden a világliga B csoportjának negyedik fordulójában.

Női világliga, B csoport, 4. forduló:

Franciaország-Magyarország 5-12 (1-2, 1-3, 1-5, 2-2)

a magyar csapat gólszerzői: Vályi V. 4, Keszthelyi 3, Csabai 2, Horváth B., Gurisatti, Gyöngyössy 1-1

A két csapat novemberben Egerben találkozott egymással, Bíró Attila együttese akkor rendkívül sima, 13-4-es győzelmet aratott. A magyar válogatott három nappal ezelőtt az Európa-bajnok hollandok otthonában büntetőkkel nyertek.

A nemzeti együttes ezúttal támadásban pontatlanabb volt, mint Hágában, ám a francia vezetést Keszthelyi Rita és Vályi Vanda révén már az első negyedben sikerült feledtetni. A nagyszünetben már 5-2-re vezettek a magyarok, majd Gyöngyössy Anikó, Vályi Vanda és Gurisatti Gréta is betalált, Csabai Dóra pedig már a 9. és 10. gólt szerezte. Az utolsó negyedre a magabiztos Gangl Edina helyére az újonc Magyari Alda került a kapuba, ebben a játékrészben a 2-2 is elegendőnek bizonyult.

Előzőleg a világligában a magyar csapat novemberben 13-4-re legyőzte Egerben a franciákat, majd decemberben 13-12-re kikapott Olaszországban.

A négyesből az első három jut az Európa Kupa hatos döntőjébe, ugyanakkor fontos a csoportelsőség, mivel azzal közvetlenül az elődöntőbe lehet kerülni. Az Európa Kupa hatos döntőjét március 28. és 31. között rendezik Torinóban.

Innen az első három jut a világliga júniusi szuperdöntőjébe, amelynek Budapest ad majd otthont, így a magyar válogatott automatikus résztvevő. Ennek a tornának a győztese szerez elsőként kvótát a 2020-as tokiói olimpiára.

A magyarok további programja:

február 12.: Magyarország-Hollandia

március 5.: Magyarország-Olaszország

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!