pim

2021.11.18. 19:45

Négy alkotóval bővül a Digitális Irodalmi Akadémia

A DIA a tagok életművét digitalizálja és ingyenesen közzéteszi az interneten.

Budapest, 2021. május 31. A Térey-ösztöndíjjal 2020-ban elismert Kemény István József Attila-díjas költõ Budapesten 2021. május 31-én. MTI/Czimbal Gyula

Forrás: MTI

Fotó: Czimbal Gyula

Négy alkotó – Kemény István, Király László, Márton László, Végel László – lett a Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) új tagja az online megtartott 2021. évi tagválasztás eredményeként – közölte a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) csütörtökön.

Kemény István nemzedékének egyik legfontosabb, legnagyobb hatású költője.

Az Erdélyben élő Király László költőként és prózaíróként is egyik legnépszerűbb, úttörő és példaadó alakja az elmúlt évtizedek határon túli magyar irodalmának – olvasható a közleményben.

Márton László prózaírói, drámaírói és műfordítói életműve pontos, filozófiai irányultságú írásaival a mai magyar irodalom legjelentősebb és legolvasottabb teljesítményei közé tartozik.

Mint írják, az újvidéki Végel László az emberi lét alapkérdéseit és a kisebbségi létet elemző műveivel vált az elmúlt fél évszázad irodalmának meghatározó alkotójává.

A PIM által működtetett DIA a tagok életművét digitalizálja és ingyenesen közzéteszi az interneten.

A DIA mint digitális könyvtár indulása óta a kortárs irodalom népszerűsítésének fontos fóruma, szakmai körökben, az irodalomoktatásban és az olvasók körében is népszerű szolgáltatás – közölte a PIM.

Borítókép: A Térey-ösztöndíjjal 2020-ban elismert Kemény István József Attila-díjas költő Budapesten 2021. május 31-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában