Vers a peronon

2021.05.03. 14:01

Kortárs költők versei hallhatók a kisföldalatti állomásain

Az utasok Kemény István, Áfra János, Szálinger Balázs, Géczi János, Dukay Nagy Ádám, Terék Anna és Szőcs Géza egy-egy költeményét hallhatják.

Budapest, 2017. március 22. A BKK-BKV M1-es jelű metró vonalán közlekedő egyik szerelvény (korábbi nevén: Millenniumi Földalatti Vasút, a köznyelvben pedig "a kis földalatti") megérkezett az Opera épületénél lévő állomására. A vonal 1896. óta szolgálja a magyar főváros utazó közönségét és a látogatókat.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Jászai Csaba

A Millenniumi Földalatti Vasút 125 éves évfordulójának tiszteletére egy héten át neves művészek előadásában kortárs versek hallhatók a kisföldalatti állomásain – közölte a BKV Zrt. az MTI-vel pénteken.

Az Aranyhíd Polgári Egyesülettel közösen indított, Vers a peronon elnevezésű kezdeményezés keretében május 3. és 9. között egy héten át minden nap más-más kortárs vers hallható a kisföldalatti állomásain. A kisföldalatti utasai Kemény István, Áfra János, Szálinger Balázs, Géczi János, Dukay Nagy Ádám, Terék Anna és Szőcs Géza egy-egy költeményét hallhatják. Az előadó művészek között van Csuja Imre, Gáspár Sándor, Für Anikó és Likó Marcell is – írja a közlemény.

Borítókép: A BKK-BKV M1-es jelű metró vonalán közlekedő egyik szerelvény (korábbi nevén: Millenniumi Földalatti Vasút, a köznyelvben pedig „a kis földalatti”) megérkezett az Opera épületénél lévő állomására 2017. március 22-én. A vonal 1896. óta szolgálja a magyar főváros utazó közönségét és a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában