Modern Art Orchestra

2021.12.01. 10:05

Jazz és kortárs zene köszönti az adventet a Várkert Bazárban

Nagyszerű élményt tartogat a december 5-i este a Várkert Bazárban azoknak, akik szeretik a klasszikus jazz melódiákat.

A Modern Art Orchestra a hazai és nemzetközi jazz és a kortárs zene kiemelkedő társulata feledhetetlen, könnyed estét varázsol az ünnepi készülődésbe Pocsai Krisztina és Harcsa Veronika énekesnők vendégszereplésével december 5-én este 7 órakor. Ismert, legendás jazz dalok nagyzenekari hangszerelésben szólalnak meg, de többek között kortárs megzenésítésben Ady-vers is elhangzik az Our Daily Moods című koncerten.

Nagyszerű élményt tartogat az este a Várkert Bazárban azoknak, akik szeretik a klasszikus jazz melódiákat, és nyitottak a jazz új útjainak felfedezésére is.

Ismert, legendás jazz dalok nagyzenekari hangszerelésben szólalnak meg az angyali hangú Pocsai Krisztától, aki a leghitelesebben tudja tolmácsolni Ella Fitzgerald-ot a hazai énekesnők közül.

Harcsa Veronika megismételhetetlen hangzásvilága olyan kortárs darabokban egészül ki a Modern Art Orchestra válogatott hangszeres csapatának játékával, mint Fekete-Kovács Kornél nemzetközi kritika figyelmét is felkeltő Foundations című lemezének darabja vagy egy kortárs megzenésítésben elhangzó Ady-vers.

A Modern Art Orchestra 15 éves fennállása óta zenei műhelyként is működik, és akadémiai szintű zenészei közül többen zeneszerzéssel is foglalkoznak.

A főként kortárs repertoárral dolgozó társulat ezen az estén a saját zenekari tagjainak válogatott darabjait is elhozza a közönségnek. Kiemelkedően fontos számukra, hogy a kortárs zenét felszabadítsák a sztereotipizált megítélés alól, és megmutassák a hallgatóságnak a jelenleg alkotó komponisták befogadható és szerethető munkáit és a hazai hangszeres zene kimagasló minőségét.

További információk az adventi koncerttel kapcsolatban a Várkert Bazár honlapján olvashatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában