Bor és kultúra

2022.09.01. 15:17

Pénteken veszi kezdetét a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok

A finom magyar borok mellett színes programok is várják a résztvevőket

Forrás: @tokajiszuretinapok

A Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok hazánk egyik legrégebbi szüreti eseménye, hisz 1932 óta ünneplik, így idén immár 90 éves a rendezvény. A szervezők a háromnapos ünnepen, szeptember 30-a és október 2-a között a „Fehér borok, színes kultúra” jegyében Tokajon a Kossuth téren várják az érdeklődőket. A tokaji bor évszázadok óta meghatározó szerepet játszik nemzeti identitásunk alakulásában, így az esemény célja ennek a kulturális hagyománynak az ápolása, illetve a világörökségi terület sokszínű közösségi értékeinek a bemutatása.

Az egyik legrégebbi magyar szüreti fesztivál
Forrás: tokajszuretinapok.hu

Látványos szüreti felvonulás, szőlő-összeadási ceremónia (a borvidék polgármestereinek ünnepélyesen összeadott termésével) várja a látogatókat, de bemutatkoznak a hagyományőrző csoportok is. 

Tekintse meg a tavalyi szüreti fesztiválról készült videót:

A BORTÉR Tokaj-Hegyalja kiváló boraival, a gasztrosétány finom ízekkel, a kézművesek és mesterségek utcája ajándéktárgyakkal várja a vendégeket. 

A sétálóutcában – vidám, szüreti hangulatban – térzenei koncertek, utcazenészek és utcaszínházi (gyerek) programok (népi játékok, kézműves foglalkozások, fotószínház) is szórakoztatják majd a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Koncertek is várják az érdeklődőket
Forrás: tokajszuretinapok.hu

Különleges zenés programok, koncertek is várják a határainkon innen és túlról érkező különféle stílusok rajongóit. Fellép többek között a Bagossy Brothers Company és a Budapest Bár is.

További részletekért kattintson ide.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában