Sikeres szereplés

2022.08.05. 17:38

Nemzetközi versenyeken mutathatták be tudásukat a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói

Heten első helyezést, hat fiatal táncos második helyezést és ugyancsak hatan harmadik helyezést értek el.

Nemzetközileg is egyre sikeresebb a Magyar Táncművészeti Egyetem, a tavalyi modellváltás bővülő anyagi és szakmai lehetőségeinek köszönhetően az elmúlt tanévben nyolc nemzetközi versenyen mutathatták be tudásukat a hallgatók – közölte a Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE) az MTI-vel pénteken.

A nemzetközi eseményeken az egyetem 70 hallgatója vett részt: heten első helyezést, hat fiatal táncos második helyezést és ugyancsak hatan harmadik helyezést értek el – közölték. Döntőbe került további 4 hallgató, a középdöntőig ketten jutottak.

Úgy gondolom, hogy tavaly augusztus óta annyi minden történt az egyetemünkön, mint előtte 10 év alatt

– idézi a közlemény Kiss János Kossuth-díjas balettművészt, az MTE-t fenntartó Alapítvány kuratóriumi elnökét, aki kiemelte:

a bővülő lehetőségek a szakmai munkát jelentősen segítik.

A közlemény idézi még Fodorné Molnár Mártát, az MTE rektorát, aki arról beszélt, hogy a magyar balett és tánchagyomány megőrzése az MTE oktatói gárdájának felelőssége, amely súlyos, egyben felemelő örökség. A rektor szerint az intézményben több olyan kiemelkedően tehetséges fiatal tanul, akik a modellváltásnak köszönhetően még magasabb szintre tudják emelni művészi képességeiket.

Mivel összes kollégámmal az a célunk, hogy világszínvonalú táncosokat, koreográfusokat és pedagógusokat képezzünk, az egyetemi modellváltás adta lehetőségeket nagy örömmel élem meg

– hangsúlyozta az MTE rektora.

Borítóképünk illusztráció. A Magyar Táncművészeti Egyetem és a Duda Éva Társulat Dobbantó című közös estjének próbája a Trafó Kortárs Művészetek Házában 2018. május 31-én este. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában