Budapesten

2022.05.16. 14:30

Premier előtti vetítéseket tartanak az Art mozik éjszakáján

Premier előtti vetítések és népszerű filmek is várják a nézőket az idei Art mozik éjszakáján, május 20-án késő délutántól másnap hajnalig öt fővárosi moziban.

A közönség ezúttal is filmről filmre vándorolhat a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán és a Kino Cafe mozik között.   

A hagyományos mozimaraton idei kínálatát is premier előtti vetítések, a közelmúlt sikerei és régebbi filmek alkotják. Első alkalommal az Artmozik éjszakáján láthatják a nézők Baranyi Benő Zanox - Kockázatok és mellékhatások című, "sci-fi jegyekkel" átszőtt vígjátékát, amelyben egy Zanox nevű kísérleti szerrel lehetővé válik az időutazás. Ugyancsak premierként vetítik Az Északi című angol-amerikai kalandfilmet, amely egy fiatal viking herceg sorsát követi nyomon, aki bosszút akar állni az apja haláláért. Mindkét alkotást a Művész mozi tűzi műsorára.
   

Visszatér a mozikba Oliver Stone felújított Doors-filmje és a tavaly elhunyt Szomjas György Kopaszkutya című legendás filmszatírája, amelyeket a Toldi moziban láthatnak a nézők.
   

A Művész és a Tabán mozi tűzi műsorára Joachim Trier legújabb alkotását, A világ legrosszabb embere című filmet, amelyet Norvégia nevezett a 2022-es Oscar-díjra. Ugyancsak ennek a két mozinak a programjában szerepel az Én vagyok a te embered című német sci-fi vígjáték.
   

Az Artmozik éjszakáján láthatják a nézők Kenneth Branagh legújabb rendezését, a saját észak-írországi gyerekkoráról szóló, 7 Oscarra jelölt Belfast című filmet, Ridley Scott Gucci-ház című alkotását, amely az olasz divatház mögött álló családi birodalmat mutatja be Lady Gaga főszereplésével, valamint a Puskin mozi tűzi műsorára Paul Thomas Anderson Licorice Pizza című romantikus vígjátékát.
   

Több magyar filmet is láthat a közönség, a Kino Café mozi műsorában szerepel Enyedi Ildikó A feleségem története, Deák Kristóf Az unoka, Kis Hajni Külön falka című filmdrámája, illetve Fazekas Máté Bence Kilakoltatás című filmje, amelyet megtörtént események ihlettek.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában