Remek programoknak ad helyet

2022.05.09. 18:34

Kedden nyílik a Magyar Zene Háza Szabadtéri színpada

Elsősorban feltörekvő tehetségek és izgalmas zenei kísérletek számára ad lehetőséget a Magyar Zene Háza (MZH) Szabadtéri színpada, amely kedden nyit az Ephemere koncertjével.

Az MZH Szabadtéri színpada az egyes rétegzsánerek előadóinak is lehetőséget ad koncertezésre, több jól ismert zenész és formáció mellett. A szabadtéri szezon ingyenes programkínálatában DJ-szettek, kezdőket is váró táncházak, filmvetítések, valamint családi programok is helyet kapnak - közölte hétfőn a Magyar Zene Háza.
A keddi nyitókoncerten a folkzenét és a jazzt a francia sanzonvilággal keresztező Ephemere lép fel.
Május-júniusban zajlik a házban a Városkapu: Debrecen elnevezésű sorozat, amelynek keretében a hajdúsági város zenei élete mutatkozik be, nemcsak beltéri koncerteken, hanem szabadtéri programokon keresztül is.
Május 19-től várja a látogatókat az intézmény táncháza, majd 24-én a dj-estek is beindulnak, először DJ Gandharva eklektikus szettjével. A hónap végén a családi programok egy része kiköltözik: először a Makám gyereknapi koncertje szól a kisebbeknek, Kimegyek holnap az állatkertbe címmel.
Júniusban a házban zajló Intermezzo Fesztivál MOME X MZH is megmutatkozik a szabadtéri helyszínen, majd július-augusztusban és szeptember első felében tovább szélesedik a kínálat filmvetítésekkel, némafilmekhez társított klasszikus és kortárs zenei produkciókkal, szombatonként szabadtéri családi programokkal és rengeteg további koncerttel és dj-szettel - közölte az MZH.
Kedden nyit a Szabadtéri színpad lelátója mögött található kerthelyiség, a ZeneKert is, ahonnan szintén élvezhetők lesznek a szabadtéri színpad koncertjei, előadásai 

- áll a közleményben.

Borítókép: esti kivilágításban a Liget Budapest Projekt keretében épült Magyar Zene Háza a Városligetben (MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában