Újra nyári fesztivál

2022.05.16. 12:50

A Zsámbéki Pünkösdi Fesztivállal nyit idén a Zsámbéki Nyári Színház

A Zsámbéki Pünkösdi Fesztivállal nyit idén a Zsámbéki Nyári Színház június 3-án. A háromnapos esemény egy zarándoklattal indul, Budapesttől Zsámbékig, majd a Zichy-kastély udvarán fellép többek között a Platon Karataev, a Lóci játszik, az Aurevoir, a Szabó Balázs Bandája, a Csaknekedkislány és a Pici Szív Tánczenekar.

Június 3. és 5. között első alkalommal rendezik meg a Zsámbéki Pünkösdi Fesztivált, amellyel megnyitja kapuit a Zsámbéki Nyári Színház és állandó nyári játszóhelye, a Zichy-kastély ősfás udvarán felállított szabadtéri színpad, ahol június elejétől augusztus végéig színházi, irodalmi és zenei programok várják a közönséget 

- áll a szervezők közleményében.
   

A háromnapos esemény az I. Zsámbéki Pünkösdi Zarándoklattal indul, a résztvevők Budapestről Zsámbékra 28 kilométert tesznek meg gyalog a Szent Jakab úton Vecsei H. Miklós színművész vezetésével. A hosszú pünkösdi sétát egy nyárindító háromnapos fesztivál követi ismert alternatív zenekarok akusztikus koncertjeivel.
   

A közleményben Vecsei H. Miklóst idézik, aki kiemelte: a Zsámbéki Pünkösdi Fesztivál megelőzi a magyarországi fesztiválszezont, ami előtt érdemes elcsendesedni, befele fordulni, lassítani. "Ezért gyaloglunk együtt 5-6 órán keresztül az erre vállalkozókkal teljesen csendesen, hogy megérkezzünk Zsámbékra, ami szakrális és művészeti központ is egyben" - mondta.
   

Június 3-án a szabadtéri színpadon fellép a Csaknekedkislány, akik akusztikus koncertet adnak. A fesztivál másnapján a Zsámbékra visszatérő Platon Karataev, a részben zsámbéki zenészekből álló Aurevoir, valamint a Lóci játszik lép színpadra, a Pici Szív Tánczenekar pedig Grecsó Krisztián gyerekverseire épülő zenés-táncos-verses gyerekelőadással várja a közönséget. Június 5-én a program Szabó Balázs Bandájának koncertjével zárul.
   

A fesztivált követően júniusban a nyári színházban fellép Hegedűs D. Géza és Nagy-Kálózy Eszter, a Churchill és Garbo című előadással, valamint Mácsai Pál és Fullajtár Andrea Radnóti-esttel, Dés László, Dés András és Fenyvesi Márton. A későbbiekben pedig találkozhat a közönség Beck Zoltán és Vecsei H. Miklós Kártyajáték című produkciójával vagy a Grund vígszínházi fiúzenekarral.
   

A programban szerepel Kollár-Klemencz László, Beck Zoltán és Grecsó Krisztián zenés irodalmi estje. Látható lesz a Kolozsvári Állami Magyar Színház és a Gyulai Várszínház koprodukciójaként létrejött Az ifjú barbárok című előadás.
   

Műsorra tűzik Háy János Cégvezető című darabját Sághy Tamással a címszerepben és Tasnádi István A fajok eredete című művét Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Thuróczy Szabolcs szereplésével. Az Azt meséld el Pista Mácsai Pál és a Csemegepultos naplója Ötvös András előadásában szintén helyet kapott a programban.
   

Folytatódik a Kedves Zsámbék! című sorozat Seres Tamás rendezésében két előadással, ahol Csákányi Eszter, Kováts Adél, Vecsei H. Miklós színész, Berecz István táncos, Szabó Dani (cimbalom) és Szokolay Dongó Balázs (fúvós hangszerek) a vendég - áll a közleményben.
   

A programokról további információ a https://zsambekiszinhaz.hu/ oldalon érhető el.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában