Mozi

2022.04.05. 11:30

Először szervezik meg a Brassói Magyar Filmnapokat

A rendezvényen négy olyan magyar film kerül vetítésre, amely az elmúlt években a nagy nemzetközi filmfesztiválokon sikert aratott.

Első alkalommal szerveznek magyar filmnapokat Brassóban április 8. és 10. között. A rendezvényen négy olyan magyar film kerül vetítésre, amely az elmúlt években a nagy nemzetközi filmfesztiválokon sikert aratott - írja a Maszol. 

„Lesz egy Brassó környékén forgatott thriller, lesz egy pszichológiai dráma kábítószerről való leszokásról, lesz egy harmincasokat érintő kapuzárási pánikot bemutató dramedy (ahogy a film rendezője a vígjáték és dráma ötvözetét nevezte) és természetesen nem maradnak ki a gyerekek sem, nekik is hozunk filmes moziélményt” – írták beharangozójukban a szervezők.

Program:
Április 8., péntek, 19 óra: Megnyitó; Valan – Az angyalok völgye, r: Bagota Béla, 2019, thriller, 98 perc
Április 9., szombat, 11 óra: Lengemesék 2. – Tél a Nádtengeren, r: Pálfi Zsolt, 2018, rajzfilm, 70 perc
Április 9., szombat, 19 óra: Toxikoma, r: Herendi Gábor, 2021, dráma, 124 perc
Április 10., vasárnap, 19 óra: A legjobb dolgokon bőgni kell, r: Groșan Cristina, 2021, dramedy, 85 perc

A Brassói Magyar Filmnapokat a Liszt Intézet Bukarest, az Egyesület a Barcasági Magyarságért és a Secvențe Egyesület szervezi Brassó Polgármesteri Hivatalával, az Erdélyi Kárpát Egyesülettel (EKE) és a Filmtett Egyesülettel partnerségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában