történelemoktatás

2021.11.13. 09:00

Hódít a Hadfiak online játék (videó)

A hatalmas népszerűségnek köszönhetően a Történelmi Hadi Akadémia Alapítvány meghosszabbította a kifejezetten gyerekeket és fiatalokat célzó, Hadfiak elnevezésű, online játék elérhetőségét. Az október 20-án indult interaktív történelmi játék egészen november 25-i elérhető az online térben.

Sok gyereknek a történelem a kedvenc tantárgya, mégis nehezen tanulja meg az évszámokat, vagy mindig bajban van a nevekkel. Végre mindenki félreteheti az unalomig ismételt példákat, a szürke vagy egyhangú tankönyveket, és belevetheti magát egy szórakoztató és vérpezsdítő játékba.

Az alapítvány egy olyan edukatív, interaktív játékot indított el, amellyel a magyar történelem eddig ismeretlen arcát fedezhetik fel a gyerekek. Hazánk története ugyanis tele van olyan emberekkel, cselekedetekkel és eseményekkel, amiket a világon mindenhol figyelemre méltónak tartanak. Az internetes kihívás során a résztvevők megismerhetik,

ki volt az a magyar végvári vitéz, aki a világon a legtöbb párbajt nyerte, vagy az a hadvezér, aki még betegen sem veszített soha csatát,

vagy az a katona, aki leleményességével és találékonyságával vetett véget az ostromnak.

A most már november 25-ig elérhető Hadfiak játék egy egészen más szemszögből közelíti meg a történelmet, játszva tanít; lebilincselő történetekre, vicces tényekre és kevésbé ismert történelmi vezérekre hívja fel a gyerekek figyelmét, miközben a kérdésekben és válaszokban elrejtett tudást igyekszik átadni.

Kitekintést enged a világtörténelembe: a magyar történelmi eseményekkel állítja párhuzamba azokat.

Az interaktív játék kellemes kikapcsolódást és könnyed szórakozást biztosít két korosztály számára is: az általános iskolások felső tagozatosai a középkori és koraújkor magyar történelem jelentős személyiségeivel, míg a középiskolások viselettörténettel, fegyvertörténettel és várépítészettel is megismerkedhetnek közben. A játék nem időre megy, a szervezők a legtöbb pontszámot elért résztvevők között nagy értékű műszaki cikkeket, míg az első 100-100 játékos között különböző ajándékokat sorsolnak majd ki.

A kérdések megválaszolásához az alapítvány Facebook oldalát lehet segítségül hívni, ahol a #hadfiak hashtag alatt található posztokban számos, a játékhoz hasznos információ is fellelhető.

A játék ITT elérhető.

Borítókép: Hadfiak / Illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában