cél az újraindítás

2021.09.16. 14:23

Kiírta zenei pályázatait a Petőfi Kulturális Ügynökség

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából meghirdetett pályázati csomag össz keretösszege 1,3 milliárd forint.

Kiírta zenei pályázatait szerdán a Petőfi Kulturális Ügynökség, a pályázatokat október 1-jéig lehet benyújtani – tudatta a Petőfi Kulturális Ügynökség szerdán az MTI-vel.

Mint írják, az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából meghirdetett, 1,3 milliárd forintos pályázati csomagba tartozó felhívások a hazai és határon túli magyar előadók, könnyűzenei, világzenei és jazz együttesek, klubok, rendezvényhelyszínek, kiadók, zenei produkciós szervezetek, ügynökségek, zenei irodák, és technikai szakemberek támogatását célozzák. A pályázati felhívások szempontjait és célkitűzéseit a 2021 nyarán megalakult, kilencfős szakmai kollégiuma értékelte.

A Könnyűzenei, világzenei és jazz produkciók létrehozásának támogatására meghirdetett Legyen öröm a zene című pályázat célja, hogy a hazai és határon túli magyar előadók, rendezvényhelyszínek és technikai szakemberek számára lehetővé tegye a kulturális élet újraindítását célzó programban való részvételt. A felhívás részeként egy eddig be nem mutatott könnyűzenei, világzenei és jazz produkciót kell megvalósítani a pályázatban foglaltaknak megfelelő klubban, vagy koncerthelyszínen. A támogatás legalább 75 százalékát az előadók honoráriumára kell fordítani. A nyílt pályázat keretösszege 400 millió forint – emlékeztet a kommüniké.

A magyar zenei menedzserek és zeneipari szervezetek tevékenységeinek támogatása című pályázat célja azon könnyűzenei, világzenei és jazz ipari szereplők, kiadók, zenei produkciós szervezetek, ügynökségek, zenei irodák segítése, akik alapvetően és igazoltan több előadó menedzselésével foglalkoznak, több, egymásra épülő zeneipari tevékenységet együttesen, saját tevékenységi körükön belül végeznek. Kiemelt tevékenységük a tehetségkutatás és céljuk a Kárpát-medencében alkotó és élő magyar könnyűzenei, világzenei és jazzegyüttesek támogatása kulturális tevékenységük megőrzése és fenntartása érdekében, új művek, produkciók, kreatív tartalmak létrehozására. A nyílt pályázat keretösszege 700 millió forint.

A Kárpát-medence zenei közösségi hálózata című pályázat célja, hogy legalább 3 helyszínen, minimum 3 magyar előadó bevonásával, turnészerű produkciók jöjjenek létre, melyek hosszabb távon elősegítik a megfelelő infrastruktúrával rendelkező hazai és határon túli könnyűzenei, világzenei és jazz koncertek lebonyolítására alkalmas helyszínek és piaci szereplők Kárpát-medencei szintű közösségének kiépítését. A nyílt pályázat keretösszege 200 millió forint.

A Petőfi Kulturális Ügynökség pályázati kiírásai a www.kultura.hu weboldalon érhetők el, a pályázatok benyújtására pedig az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (EPER) van lehetőség – áll az összegzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában