Szüreti hangulat

2021.09.23. 10:55

A legkiválóbb borokat kóstolhatja meg Borszűrő Szent Mihály ünnepén

A természet szépségei iránt érdeklődőknek madárgyűrűzési bemutatókat is tartanak.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Frissen préselt mustok, kiváló újborok, hagyományos mesterségek bemutatói és madármegfigyelési programok várják azokat, akik szeptember 25-én szombaton ellátogatnak Borszűrő Szent Mihály ünnepére az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba.

A rendezvény alkalmából a skanzen szinte minden épülete élettel telik majd meg.

Az őszi munkálatok közül kiemelt figyelmet kap a szüret a Szegedi tanya szőlőskertjében. A vendégek bekapcsolódhatnak majd a szőlőpréselésbe, és bőven fogyaszthatnak friss mustot is. A látogatók azt is megtudhatják, hogyan sikerült a korai fajták szüretje, hiszen a már elkészült újbort is megkóstolhatják.

Az iparosok mesterségeik bemutatóin megismertetik a látogatókat a csipkeveréssel, a szűrhímzéssel, a bőrművességgel, valamint kipróbálhatják a paprikafűzést és az úgynevezett külüzést is.

Ezenkívül programokkal készül a Boka Gábor utcaszínház, interaktív játszóházzal várja a gyerekeket a malom előtt a Mesekert.

A jó hangulatról és a muzsikáról a Hegedűs zenekar gondoskodik.

A Puszta házban Koncz-Bisztricz Tamás fotográfus alkotásaiból nyílik kiállítás A természet pillanatai címmel. A Szegedi Vadaspark munkatársai pedig az intézmény természetvédelmi mentőközpontjában folyó munkát ismertetik meg a látogatókkal. Mindeközben a Nagyréten sólymok és különböző kutyafajták mutatkoznak majd be, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület tagjai pedig elárulják, miként tehető madárbaráttá egy kert, illetve hogyan lehet otthon madárodút készíteni.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában