Hazai kultúra

2021.07.28. 16:42

Átadták a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál helyi versenyének fődíját

A verseny 1500 euróval járó fődíja mellett a győztes film alkotója 15 ezer euró támogatást kap következő filmjének elkészítéséhez.

Farkas Anna Ágnes nyerte meg a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) fődíját. A győztes alkotás a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen készített vizsgafilmje, a Játsszunk tovább.

A díjakat a Bánffy-palota udvarán adták át a döntőbe jutott alkotások vetítése után. A helyi filmek versenyére benevezett 34 alkotás közül a zsűri hetet válogatott be a végső versenyprogramba. Közülük három a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem filmszakos hallgatóinak alkotása. Farkas Ágnes Anna mellett Polacsek Zsófia és Frunza Roland vizsgafilmje is a legjobb hét közé jutott. A TIFF helyi versenyét tavaly a szintén az intézmény diákja, Farkas Boglárka Angéla nyerte az Amit nem vettünk észre című alkotással.

Az idei fődíjat érdemlő alkotást Török Ádám fényképezte, a munkálatokhoz hozzájáruló tanárok pedig Felméri Cecília, Fekete Ibolya, Gózon Francisco és Blos-Jáni Melinda voltak.

A helyi verseny 1500 euróval járó fődíja mellett a győztes film alkotója a Numa Film kolozsvári produkciós iroda felajánlásával 15 ezer eurót használhat fel következő filmjének elkészítéséhez.

A Kolozsváron szervezett TIFF Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb filmfesztiválja, amely idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. A július 23. és augusztus 1. között zajló seregszemlén kilenc magyar filmet vetítenek, amelyek középpontjában a fesztivál idei tematikájához illeszkedve spanyol filmművészet áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában