június 3. és 6. között

2021.05.22. 13:38

Három ország négy társulata vesz részt a nagyváradi 9. HolnapUtán Fesztiválon

A fesztivál célja, hogy megismertesse a nagyváradi közönséggel a magyar nyelvű színjátszás kiemelkedő alkotóműhelyeinek előadásait – közölte a fesztivált szervező Szigligeti Színház.

A június 3. és 6. között zajló fesztivál programjának gerincét ezúttal olyan előadások alkotják, amelyek a színház és zene szerves összefonódására építenek. A nyitónapon a Miskolci Nemzeti Színház Feketeszárú cseresznye című előadását láthatják az érdeklődők. Június 5-én a házigazda Szigligeti Társulat A tigris című előadását mutatja be. Gianina Carbunariu áldokumentumszínházi drámáját Tóth Tünde vitte színre.

Ugyanazon a napon a Kilenc című musicalt mutatja be a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház társulata, a többszörös Tony-díjas darab Federico Fellini 81 című, félig önéletrajzi filmjének Broadway-adaptációja. A darab főszereplője a híres és sikeres olasz filmrendező, Guido Contini, akinek szakmája és magánélete menthetetlenül összefonódik, miközben egyszerre próbálja megmenteni karrierjét és házasságát.

A fesztivál zárónapján az Újvidéki Színház magyar társulatát látja vendégül a Körös-parti teátrum. Az első ízben Nagyváradra látogató társulat Pintér Béla és Darvas Benedek immár klasszikusnak számító zenés művével, a Parasztoperával lép színpadra. A Parasztopera egy archaikus történeten alapul, amelyben a vérfertőzés, a gyilkosság és az eltitkolt utódlással kapcsolatos klasszikus elemek szegülnek neki a magyar népballadák sajátos motívumainak.

Az előadások mellett az idén is számos kiegészítő programmal készülnek a szervezők, amelyekről a későbbiekben tájékoztatják a közönséget. A Szigligeti Színház előadásai oltási igazolás nélkül, megfelelő távolságtartással és kötelező maszkviseléssel látogathatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában