támogatási megállapodás

2021.03.01. 18:02

A legmodernebb eszközökkel készülhetnek az SZFE filmes hallgatói

A legkorszerűbb digitális filmkamerák mellett számos világítást és filmkészítést segítő eszköz érkezett Németországból.

Az egyetemnek Novák Emil általános megbízott rektorhelyettes közbenjárásával sikerült támogatási megállapodást kötnie a német ARRI Rental céggel, Közép-Európa legnagyobb filmkészítéshez használt eszközgyártójával – közölte az SZFE hétfőn az MTI-vel.

Sára Balázs, az SZFE – Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet vezetője elmondta: a most érkezett szállítmány lehetővé teszi, hogy a ma használt legprofesszionálisabb filmkészítési eszközökön gyakorolhassanak az egyetem hallgatói – áll a közleményben.

A megállapodásnak köszönhetően ARRI Alexa kamera, ARRI Zeiss Ultra Prime és Angenieux Zoom objektívek, ARRI Skypanel led derítők softboxszal, ARRI ledes spotlámpák, valamint ARRI HMI spotlámpák érkeztek az intézethez.

A német cég hamarosan leszállítja azt a 2 ARRI Orbitert, amely jelenleg a legkorszerűbb világítási eszköz és annyira új gyártmány, hogy emiatt még néhány napot várni kell rá – hangsúlyozza a közlemény, hozzátéve: a gyakorlati oktatást segítik még a Panther Magnum Dolly és Panther sínek is.

Az SZFE hangsúlyozza: története legjelentősebb fejlesztési programjának első lépéseként februártól új intézetnevekkel és megújult, modern helyszínekkel várja a hallgatókat és oktatókat.

Február 25-től a fenntartó Innovációs és Technológiai Minisztérium engedélyezte, hogy a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett néhány egyetem megkezdhesse a jelenléti gyakorlati oktatást, így az SZFE hallgatói már az új és korszerű eszközökkel sajátíthatják el a filmgyártást – áll a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában