forgatás

2021.01.14. 21:21

Zenés filmet készít a Szegedi Pinceszínház

Az alkotás egyúttal óda, szerelmes levél Szeged városához.

Forrás: Shutterstock

Zenés ifjúsági játékfilmet készít az idén húszéves Szegedi Pinceszínház Márton Klára Tessék engem elrabolni! című regénye alapján – tájékoztatta a teátrum az MTI-t.

Márton Klára regényének musicalváltozatát 2019-ben állította színpadra Varga Bálint zeneszerző, a színház művészeti vezetője és Janik László dalszerző, rendező.

A szerzőpáros ezúttal egy újabb médiumra alkalmazva dolgozza fel az intézetben nevelkedő, szülőkre vágyó Misi és társai történetét.

A film szereplőinek zöme is a musical alkotói közül kerül ki. A zeneszerző és a rendező szerdán találkoztak a musical gyermekszereplőivel, hogy előkészítsék a közös munkát.

A regényből 1980-ban Gaál Albert rendezésében már készült nagy sikerű családi film, az új zenés mozi azonban elsősorban a musicalváltozaton alapul, ám sok újdonságot hoz ahhoz képest is. Az alkotás egyúttal óda, szerelmes levél Szeged városához. A filmes megfogalmazás lehetővé teszi, hogy városi helyszíneken forgatva, magát Szegedet is főszereplővé emelve meséljék újra kisfiú és társai kalandjait az alkotók.

A film előkészületei mellett a fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő teátrum társulata készül az újranyitásra, s a világhálón folyamatosan elérhetővé teszi az eredetileg iskolák számára készült Tíz perc rádiószínház sorozatának újabb darabjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában