egyházzene

2019.12.14. 10:43

Januárban folytatódik a Szent Efrém Férfikar Orientale lumen sorozata

Az évad középpontjában a nők állnak.

Budapest, 2019. november 30. A Szent Efrém Férfikar koncertje a III. kerületi Fõtéren 2019. november 30-án. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A 2020. január 11-i nyitókoncerten a bejrúti születésű Abeer Nehme lesz a Szent Efrém Férfikar vendége a budapesti Belvárosi Főplébániatemplomban, ahol arámi, kopt, szárd, örmény, szláv, szír, bizánci, ruszin és magyar imák szólalnak meg.

Január 10-én a szombathelyi Sarlós Boldogasszony-székesegyházban, január 12-én a debreceni Görögkatolikus Metropóliai Főszékesegyházban lép fel az együttes.

A kilencedik Orientale lumen sorozat középpontjában a nők állnak. Az ortodox húsvét ünnepén, április 25-én az athéni Nektaria Karantzi lép színpadra, június 6-án, a sorozat záró eseményén a Szabó Dénes vezette nyíregyházi Pro Musica Leánykarral zárja a sorozatot a férfikar.

A Szent Efrém Férfikar 2011 óta rendezi meg az Orientale lumen sorozatot, ahol a keleti rítusú keresztény egyházzene legszebb kompozíciói hangoznak el nemzetközileg is ismert szólisták és együttesek tolmácsolásában.

Az elmúlt nyolc évadban a férfikarral lépett fel mások mellett Sebestyén Márta, Palya Bea, Marie Keyrouz nővér, Evgeny Nesterenko, Dés László, Szokolay Dongó Balázs, Pál István Szalonna és bandája, a moszkvai Doros kvintett, az Amadina, a Parafónia, az Orosz Ortodox Szólisták, az Optina Pustyn Férfikar és a Moszkvai Patriarkátus Kórusa.

Borítókép: A Szent Efrém Férfikar koncertje a III. kerületi Főtéren 2019. november 30-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában