oktv

2018.04.21. 17:35

Középiskolás diákok alkotásaiból nyílt kiállítás a fővárosban

Az európai örökség sokszínűségét dolgozták fel az idén a vizuális kultúra Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyre (OKTV) nevező diákok alkotásai, amelyek legjobbjaiból Európa fesztivál címmel nyílt kiállítás szombaton a budapesti Deák 17 Galériában.

Budapest, 2018. április 21. Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége (j4) és Zombori Béla, a Vízuális kultúra OKTV versenybizottságának ügyvezetõ elnöke (j2) a vizuális kultúra Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyre (OKTV) nevezõ diákok legjobb alkotásaiból nyílt Európa fesztivál címû kiállításon a budapesti Deák 17 Galériában 2018. április 21-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

„Az OKTV-n szereplő alkotások teremtő munka eredményei, az izgalmas terv és a vázlat a szemünk előtt formálódik, az elkészült pályaművek minden évben látványosak”

- fogalmazott Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége a kiállítás megnyitóján.

Osgyán Anna, a győri Révai Miklós Gimnázium hallgatója Kerekasztal című munkája
Forrás: MTI Fotó | Fotós: Szigetváry Zsolt

Emellett köszönetét fejezte ki a felkészítő tanároknak, a verseny szervezőinek és a galéria vezetőinek, hogy a tárlat megszervezésével lehetőséget adnak a fiatal tehetségek bemutatkozására és sokakkal megismertetik és megszerettetik a művészetet.

„A pályamunkák közkinccsé tételével követni tudjuk, hogyan formálják fiataljaink az elődök kultúráját és hogyan él maga a kultúra fiatal alkotóinkban, mi az üzenete a mai fiataloknak felénk és a világ felé. Alkotásaikban hogyan jelenik meg a gondolat és a szépség, hogyan érkezik meg az ősök öröksége a gyökérszálakon keresztül a mai alkotókhoz”

- fűzte hozzá Áder János államfő felesége.

Oláh Csenge Barbara, a szolnoki Széchenyi István Gimnázium hallgatója Szilárdan című munkája
Forrás: MTI Fotó | Fotós: Szigetváry Zsolt

A pályaműveket Kárpáti Andrea egyetemi tanár méltatta. Úgy fogalmazott: ez egy korosztályos tárlat, olyan alkotóké, akikkel később egészen biztosan nagy múzeumokban is találkozhat majd a közönség.

A 60 alkotást felvonultató kiállítás megnyitóján Zombori Béla, a Vizuális kultúra OKTV versenybizottságának ügyvezető elnöke adta át a díjakat a nyertesek mellett a felkészítő tanároknak is.

A tárlat május 26-ig tekinthető meg.

Borítókép: Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége (j4) és Zombori Béla, a Vizuális kultúra OKTV versenybizottságának ügyvezető elnöke (j2) a vizuális kultúra Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyre (OKTV) nevező diákok legjobb alkotásaiból nyílt Európa fesztivál című kiállításon a budapesti Deák 17 Galériában 2018. április 21-én

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában