A költő 88 éves lenne

2018.01.29. 07:00

Csoóri Sándor-emlékestet rendez a Fonó 

A költő születésének 88. évfordulója alkalmából rendezett február 3-i programra a belépés ingyenes lesz a Fonó Budai Zeneházban.

Üröm, 2013. január 29. A 2012-ben Kossuth-nagydíjjal kitüntetett Csoóri Sándor író ürömi otthonában 2013. január 29-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Mohai Balázs

Az esten elhangzanak egyebek mellett az Anyám szavai, a Menekülés a magányból, az Egyszer majd ez is elmúlik, az Elkártyázott köpeny, az Alig várom és a Harangok zúgnak bennem című versek, amelyeket Császár Angela és Rubold Ödön színművészek mondanak el. Az Így lásson, aki látni akar és a Berzsenyi elégiája című költemények pedig a 2016-ban elhunyt Csoóri Sándor tolmácsolásában szólalnak meg felvételről – közölte az intézmény.

A rendezvényen Kodály Zoltán Jézus és a kufárok című kórusművét a Magyar Rádió Kórusa adja elő Tóth Csaba vezényletével, a Parapács Zenekar pedig kalotaszegi muzsikával várja a közönséget.

Borítókép: MTI / Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában