Krimi

2023.05.25. 05:15

Eltűnt a 81 éves gyerekorvos, sokan aggódnak érte

Halmágyi Mária május 23-án éjjel tűnt el, az egész korábbi praxisa aggódik az idős doktornőért.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Daniel Tadevosyan

A május 23-át megelőző éjjelen veszett nyoma a sokak által szeretett gyerekorvosnak, Halmágyi Máriának, aki kispesti lakásából távozott ismeretlen helyre. Halmágyi Mária hosszú évekig Pestszentlőrincen, a Béke téri gyermekrendelőben praktizált, sokak szeretett doktor nénije volt, egészen nyugdíjba vonulásáig – írja az ittlakunk.hu 18. kerületi honlapja. A gyermekorvost a rendőrség is keresi.

„A kedvenc doktor nénim volt. Mindig kaptam tőle matricát gyerekként”

Az egész kerületet megrázta a hír, miszerint sokak kedvenc gyerekorvosa, Halmágyi Mária eltűnt május 23-án. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. Kerületi Rendőrkapitánysága eljárást folytat az ismeretlen helyen tartózkodó doktornő ügyében. 

A 81 éves gyerekorvos 167 centiméter magas, barna hajú, barna szemű. Utolsó ismert ruházata sötétzöld-drapp pulóver, sötét nadrág volt. 

Halmágyi doktornőhöz sok környékbeli lakost kedves emlékek fűznek. Értetlenül állnak a körzetébe tartozó betegek és azok szülei az eltűnés előtt.

„A kedvenc doktor nénim volt, amikor kicsi voltam. Mindig kaptam tőle egy vagy több matricát. Nagyon, de nagyon hiányzik, kedves volt mindenkivel. Remélem, hogy jól van és minél hamarabb előkerül”

– írta az egyik megrendült hozzászóló, aki gyermekkora óta ismeri Halmágyi Máriát. Sokan vannak még ezzel így, akik aggodalmukat fejezték ki az eltűnés kapcsán.

„Az orvosom volt csecsemőkoromtól és a nagylányom orvosa is volt. Remélem, jól van és hamarosan előkerül és az egész csak egy félreértés” – írta egy aggódó édesanya.

„Első doktor nénink volt. Nagyon kedves volt mindig Larával, mikor pici baba volt. Nagyon remélem, hogy jól van” – kommentelte megrendülve a hírtől egy másik anyuka.

A doktornő fotóját ide kattintva lehet megnézni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában