Krimi

2023.04.05. 12:07

Megrázó: a konyhaszékén ülve égett halálra a szentendrei Ilonka néni

Egy füstérzékelő megmenthette volna.

Forrás: Bors

Hatalmas lángok csaptak fel hétfőn délután a Szentendrén: kigyulladt egy ikerház tetőzete. A tűz a tetőtérből az egyik lakórészre és egy kerti pavilonra is átterjedt. A tűzoltók 7 járművel vonultak ki az épülethez, és háromnegyed óra alatt eloltották a tüzet - írja a Bors.

Az oltási munkálatok közben egy idős nő holttestét találták meg az épületben. A lap a környéken élőktől megtudta, hogy az ott élő nyugdíjas Ilonka már hosszú idő óta lakott az ikerház egyik felében. 

A halál igencsak hátborzongató módon érte: az asszony a konyhában ülve, mozdulatlanul halt meg, itt találták meg holttestét a tűzoltók.

Forrás: Bors

Vélhetően a tetőtérből terjedő lángokat csak későn vette észre, már nem tudott elmenekülni a tűz elől.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a tragédiát, de a bejelentők szerint dohányzás miatt csaphattak fel a lángok. A végső választ a szakértői vélemény fogja megadni.

A Katasztrófavédelem hangsúlyozta: egy füstérzékelő életeket menthet hasonló esetben.

Azokban az otthonokban, ahol van füstérzékelő, már a tűz keletkezésekor reagálni lehet. Van idő a lángokat megfékezni, vagy kimenekülni, és értesíteni a tűzoltókat

- hívják fel a figyelmet a szakértők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában