Baleset

2023.01.05. 15:06

Felelőtlen magyar hódeszkás tarolt le több síelőt Ausztriában (videó)

A fiatal magyar snowboardos az ausztriai Kreischberg síterepén nem megfelelő módszerrel, a csákányos felvonóba két kézzel csimpaszkodva jutott fel egy meredek szakaszra, ahol elterült, majd visszacsúszva számos síelőt gázolt el. A helyszínről segítségnyújtás nélkül lelépett.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Síelők portál, a helyi tudósításokra hivatkozva azt írja, hogy egy 18 éves magyar hódeszkás szerdán délelőtt egyedül indult fel a Rosenkranz csákányos lifttel. Ám az eszköz kicsúszott a lábai közül, majd később ebbe két kézzel kapaszkodott bele. Egy meredek szakaszra érve elhasalt, a csákány kiesett a kezéből, ő pedig visszacsúszott a meredek lankán, a mögötte érkező snowboardosok és síelők legnagyobb rémületére. 

Az ülőliftből készült egy felvétel is az esetről:

Összesen négyen sérültek meg a mögötte érkezők közül, egyiküket mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani, a másik három saját maga jutott el a klinikára. A sérülésekről nem közöltek információt – adta hírül az Origo.

A 18 éves hódeszkás segítségnyújtás nélkül hagyta el a tett színhelyét. A helyi rendőrség néhány órával később megtalálta. A nyomozást befejezték, közölte a helyi ügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!