Krimi

2022.12.28. 05:50

Alaposan kifosztott egy siófoki áruházat a pofátlan banda (videó)

Túlnyomórészt minőségi italokat, drágább desszerteket, húskészítményeket és műszaki cikkeket loptak el, ezek nagyobb részét értékesítették, kisebb részét felélték.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Mike_shots

A húszas és harmincas éveiben járó három férfi és egy nő nem rendelkezett munkahellyel és rendszeres jövedelemmel, ezért megállapodtak abban, hogy a nő által összeírt, túlnyomórészt minőségi italokat, drágább desszerteket, húskészítményeket és műszaki cikkeket ellopják, majd azok egy részét felélik, a nagyobbik részét azonban haszonszerzés végett értékesítik. 

Az elkövetők még a szerepeket is kiosztották egymás között, amíg ketten a parkolóban várakoztak, társaik egy bevásárlókocsival fizetés nélkül hozták ki az áruházból a kiválasztott termékeket, amelyeket ezt követően közösen pakoltak az autójukba. A módszerrel, három alkalommal összesen 787.510 forint kárt okoztak az áruháznak, az utolsó alkalommal pedig – amikor a lebukástól tartva végül az áruházban hagyták a telepakolt bevásárlókocsit – további 124.690 forint értékű terméket kíséreltek meg ellopni, azonban a siófoki nyomozók a kamerafelvételek alapján azonosították és elfogták az elkövetőket.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség három vádlottal szemben végrehajtandó, negyedik társukkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság egyúttal valamennyi vádlottat tiltsa el a közúti járművezetéstől, illetve kötelezze őket a sértett kárának megtérítésére is.

A felvételen az egyik lopás látható, amit az áruház biztonsági kamerája rögzített:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!