Krimi

2022.10.20. 01:00

Szíven lőtték Folti kutyát, percek alatt elvérzett

A kutyát az otthonától nem messze, az utcán érte a halálos lövés Markazon.

Forrás: Facebook

Fotó: családi fotó

Otthonától nem messze, az utcán lőttek le egy kutyát a Heves megyei Markazon, hétfőn. A lövedék egyenesen szíven találta a család jámbor házi kedvencét - írja a heol.hu.

 

Egy fuvaros hívta fel a figyelmünket hétfő délután arra, hogy az út közepén fekszik a kutyánk. Azonnal odarohantunk de már nem élt

 

– mesélte Szoboszlai Gábor, az állat egyik gazdája.

 

Először azt hittük, hogy elütötték, de mint rájöttünk, valaki egyszerűen agyonlőtte. 

 

Egy földútról van szó hétvégi házas környéken, biztonságosnak hittük a környéket – bár nem itt élünk. Előfordult, hogy néha, ment egy kört az utcán, szaglászott aztán visszajött, az idő többi részét a házban töltötte miután lemozgattuk. A légynek sem ártott Folti, aki egyébként süket volt. Az a fajta kutya, aki még a rabló kezét is megnyalta volna. Nagyon szerettük őt – tette hozzá.

 

–  A golyót a beazonosítás miatt kivették a testéből, majd elhamvasztattuk.  Másfél óráig boncolta az állatorvos, mire megtalálta a szívéhez fúródott golyót. A lövedék alapján talán meg lehet találni a fegyvert, 

még kérdés, hogy milyen eszközből adták le a lövést. Ez nem hozza vissza Foltit, de reméljük segít abban, hogy más állat ne járjon így. 

Úgy gondolom, hogy aki lakott területen ily módon állatokra lövöldöz, attól emberek sincsenek biztonságban. Ha valakit zavart a kutya jelenléte, egyszerűen szólhatott volna személyesen, vagy hivatalos úton 

– mondta a feleség, Hollós Andrea.

Hozzátették, feljelentést tettek a rendőrségen, kérik, hogy ha valaki látott vagy hallott valamit, esetleg kamerafelvételei vannak a környékről, az jelentkezzen. Mint utólag megtudták, a környéken macskát is lőttek már meg. A házaspár kiemelte, a rendőrséggel történt egyeztetésük szerint minimum egy bűncselekményt elkövetett a tettes. Az aki pedig tud róla, de nem jelenti, az ebben segédkezik.

Egy fegyverszakértő szerint meg lehet állapítani, hogy milyen fegyverből lőhették ki. Az elkövető - ha elfogják - több év börtönbüntetést is kaphat.


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!