Krimi

2022.10.26. 06:02

Két évig élt együtt halott apjával egy férfi Mosonmagyaróváron, a nyugdíját is felvette

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt az 53 éves férfi ellen, aki több mint két évig élt együtt elhunyt édesapja holttestével és vette fel az elhunyt nyugdíját.

Fotó: Bors

A vádirati tényállás szerint az 53 éves férfi Mosonmagyaróváron, egy családi házban élt együtt beteg édesapjával. 

A vádlott édesanyja és testvére már korábban elhunyt, így a házban ketten laktak. A vádlott munkanélküli volt, jövedelemmel nem rendelkezett, egyetlen bevételük az idős édesapa nyugdíja volt.

Az apa 83 éves korában, feltehetően 2019 decemberében elhunyt. Amikor a vádlott ezt észlelte, az elhunytat levetkőztette, ágyba fektette, majd betakarta, a hatóságokat azonban nem értesítette a halálesetről.

Ezután a férfi 2020 januárja és 2022 februárja között minden hónapban jogosulatlanul felvette édesapja nyugdíját, a két év alatt csaknem ötmillió forintot.

A férfit – más ügy miatt – 2022 februárjában keresték fel a rendőrök, ekkor egyből jelezte, hogy az édesapja meghalt. 

Az eljárás során a felvett nyugdíjból a nyomozók 1,7 millió forintot megtaláltak és lefoglaltak tőle.

A férfi ellen minősített költségvetési csalás miatt emelt vádat az ügyészség, és próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint indítványozta, hogy a lefoglalt 1,7 millió forintot a Magyar Államkincstárnak adja ki, és ezen túlmenően a fennmaradó több mint 3,2 millió forint erejéig rendeljen el vagyonelkobzást a bíróság.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni – írja a kisalfold.hu.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!