Ítélet

2022.06.24. 06:42

Megszólalt a soroksári futónő férje: kevés a 40 év börtön a gyilkosnak

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték jogerősen a soroksári futónő gyilkosát, R. Szilvesztert, aki legkorábban 40 év letöltése után bocsátható feltételesen szabadlábra.

Gyurik Krisztina 2013. szeptember 25-én elment futni Soroksáron. A férje és a kisfia sokáig várta haza, hiába. Kardos Lajos, az asszony férje egy idő után gyanút fogott, hiszen a felesége mindig megbízható családanya volt. A férfi és a gyermeke ezért a nő keresésére indult, és közben értesítették a rendőrséget is. Az egyenruhások nem sokkal később, a család házától nem messze megtalálták Krisztina holttestét. Teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy az édesanyát meggyilkolták. A nyomozók ugyan azonnal megkezdték a munkát az elkövető felkutatására, ám öt évig a sötétben tapogatóztak. 2018-ban viszont egyezést találtak az akkor éppen börtönben ülő R. Szilveszter DNS-e, illetve a helyszínen talált anyagmaradványok között. A férfi három évig hallgatott, aztán egy, a bírósághoz címzett levélben tett vallomást. Azt írta, hogy valóban találkozott a már halott Krisztinával, de a nő halálát nem ő okozta. Első fokon életfogytiglani büntetésre ítélték.

A soroksári futónő, Krisztina
Krisztinát hiába várták haza szerettei

A tegnapi tárgyaláson megjelent Krisztina édesanyja. A gyilkos gonoszul az arcába vigyorgott, majd elment mellette. R. az utolsó szó jogán ismét elmondta, hogy nem ő oltotta ki Krisztina életét, csupán a testét fordította meg. Nem sokkal később a bíróság kihirdette a már jogerős ítéletet:R. Szilvesztert életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtják, és legkorábban 40 év letöltése után bocsátható szabadlábra.

A soroksári futónő, Krisztina férje
A férj kevesli a büntetést

A Bors telefonon érte utol Kardos Lajost, a futónő férjét:
- Az ítéletről most értesültem önöktől. Kevés! Ez a férfi a legszigorúbb büntetést érdemelné. Ehhez képest a 40 év kifejezetten enyhe ítélet.Soha nem kért tőlem bocsánatot, a gyilkosságot pedig mindvégig tagadta. Ez felháborító – mondta Krisztina egykori házastársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!