Életmentés

2022.06.09. 10:48

Drámai részletek: így találták meg a dunabogdányi erdőben az eltűnt leukémiás fiút

Megtalálásakor már nem volt magánál az az ukrán fiatal, aki édesanyjával a háború miatt érkezett Magyarországra. A leukémiás Illia úgy érezte, nem tudja megoldani a gondjait, bevett egy csomó erős gyógyszert, és bement a dunabogdányi erdőbe.

Mindössze pár órán múlt annak a 21 éves ukrán fiatalnak az élete, aki öngyilkos akart lenni,

begyógyszerezve, kábán elindult az erdőbe meghalni. 

Édesanyjával jött Magyarországra, elmenekültek a háború borzalmai elől. A Bors úgy tudja, hogy a leukémiás fiú nem látott megoldást a gondjaira.

Édesanyjának búcsúvideókat küldött, aki azonnal a keresésére indult. Telefonját szorongatva kereste fiát a környéken, amikor egy dunabogdányi lovassal találkozott, aki egyből a segítségére sietett. Feltettek róla egy fotót az Eltűnt Emberekért Facebook-csoportba, majd riasztották a Kutyák Határok Nélkül Alapítványt, csapatkapitányuk, Leczki Sarolta telefonon irányította, koordinálta a keresést. Végül az ő kutyája találta meg Illia eszméletlen testét az erdőben – írja a Bors.

Kutyaugatásnak ritkán van ekkora értéke, mint ebben a szituációban. Eszméletlen volt a fiú, nagyon rossz fizikai és pszichés állapotban találtak rá, pár órán múlt az élete. Azóta annyit tudunk róla, hogy van esély a teljes felgyógyulására, de szakemberre lesz nagy valószínűséggel szüksége.

„Ha nincs a keresőkutyás csapat és az önkéntesek, nem éli túl” – nyilatkozta a lapnak Leczki Sarolta.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja akár mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!