Rendőrségi ügy

2022.03.28. 10:12

Internetes bűnözők feltörtek több magyar hírportált

Érintett többek között a Metropol, a Nemzeti Sport és a 888.hu is. A bűnözők a Mediaworks internetes oldalait támadták meg.

Hétfő reggel több hazai hírportál elérhetetlenné vált hackertámadás miatt. Hazug baloldali propagandaüzenetek kerültek fel a Metropol és a Nemzeti Sport oldalára, a 888.hu is a támadás áldozata lett, elérhetetlen a lap – írja az Origo.

 

A bűnözők a Mediaworks internetes oldalait támadták meg, az említettek mellett a Mindmegette.hu-t is. Elérhetetlen a Szabad Föld, a Mandiner és a Figyelő is.

 

Az átfogó támadás tehát több oldalt is érintett, a cél egyértelmű volt: károkozás és a teljes körű tájékoztatás ellehetetlenítése, utóbbi nem sikerült teljes mértékben. 

 

Úgy tudjuk, rendőrségi feljelentés fog születni az ügyben

 

A Facebookon egy kommentelő ezt írta a támadássorozatról:

„Fel tudják törni a honlapokat, de az emberek szívéhez nem férhetnek hozzá.”

Az ügy kapcsán Varga Judit igazságügyi miniszter is megszólalt a Facebookon

Mint írta, felhívják az EBESZ figyelmét a baloldali hackertámadásra. 

Varga Judit elmondta: Ma reggelre több magyar jobboldali hírportált megtámadtak és elérhetetlenné tettek csupán azért, mert azok mást mertek mondani, mint a nemzetközi liberális mainstream média.

Úgy látszik, a „nem értek egyet azzal, amit mondasz, de halálomig küzdeni fogok azért, hogy mondhasd”-ból eljutottunk a „ha nem vagy velünk, akkor elhallgattatunk” dogmáig – írta posztjában.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában