Állatkínzás

2022.01.25. 10:32

Öt macskáját hagyta elpusztulni egy budapesti nő: azt mondta, elvadultak (videó)

A 64 éves nő tettére költözéskor derült fény.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága állatkínzás gyanúja miatt folytat eljárást a 64 éves K. Ágnessel szemben, aki 2021. december 21-én a 

költözését követően erzsébetvárosi lakásában hagyta hét macskáját, amelyek közül öt elpusztult, a két életben maradt állatot pedig legyengült állapotban találták meg. 

A VII. kerületi önkormányzattól 2022. január 20-án érkezett a bejelentés, miszerint az egyik kerületi ingatlanban több macska tetemét találták meg – olvasható a police.hu-n. Mint írják, a rendőrség helyszíni szemlét tartott, illetve intézkedett a két élő állat elhelyezése érdekében.

K. Ágnest a nyomozók 2022. január 21-én kihallgatták, aki a bűncselekményt elismerte, és az esettel kapcsolatban sajnálatát fejezte ki.

A nő a vallomásában azzal védekezett, hogy nem volt kire bíznia az állatokat, befogásukra pedig nem volt mód, mivel elvadultak.

A Budapesti Rendőrfőkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága szakértők bevonásával vizsgálja az eset további körülményeit - írja a közlemény alapján a Bors.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!