Egy ámokfutót kergettek

2022.01.29. 15:25

Friss hírek érkeztek a budapesti autós üldözésben elgázolt nőről

Meglátogatta a kórházban a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) egyik vezetője azt a nőt, akit a múlt éjszakai üldözés során sodort el egy szirénázó rendőrautó.

A BRFK péntek este az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 60 éves nő - akit hajnali 3 óra előtt Budapest XVII. kerületében, a Pesti úton ütött el egy megkülönböztető jelzést használó rendőrautó - súlyos lábsérülést szenvedett. A baleset körülményeit az ügyészség vizsgálja.

Markó Attila, Budapest rendőrfőkapitányának rendészeti helyettese pénteken a kórházban látogatta meg a nőt, és "mielőbbi felgyógyulása érdekében a BRFK támogatásáról biztosította"

- írták.

Mint a közleményben felidézték: a rendőrök először azért akartak megállítani egy autóst, mert a XV. kerületben egy egyirányú utcában a forgalommal szemben közlekedett. A sofőr a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, nekihajtott egy szolgálati gépkocsinak, és elsodorta a mellette álló rendőrt. A rendőr könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrök több gépkocsival indultak az autós után, aki menekülés közben egy másik szolgálati gépkocsinak is nekiütközött. Ott nem sérült meg senki 

- tették hozzá.

Amikor a XVII. kerületben végül megállították, kiderült, hogy az autót egy 16 éves kamasz vezette - jogosítvány nélkül. Őt és két utasát a XV. kerületi kapitányságra állították elő - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!