Bulvár-celeb

2021.09.01. 15:59

Levegőbe lőtt egy vadász, két kilométerrel odébb meghalt egy ember, akit eltalált

Példátlan és tragikus vadászbalest történt Újfehértón tavaly májusban. Vádat emeltek az elkövető ellen.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

A fegyvertartási és vadászengedéllyel rendelkező vádlottat ismerőse hívta meg Újfehértóra azért, hogy őzbakra vadásszanak, illetve kipróbálja az ismerőse golyós vadászpuskáját, ugyanis a vádlott is szeretett volna egy ilyet vásárolni. Az ilyen típusú vadászpuska hatótávolsága kb. 6000 méter – írja a szon.hu.

2020. május 15-én Újfehértó határába ment a vádlott és ismerőse gépkocsival, és velük volt a helyi vadásztársaság egyik tagja is. Az álló gépkocsiból két lövést is leadott őzbakra a vádlott, de egyik lövés sem talált. Ezt követően a puska kibiztosítását végezte a vádlott, de annak csövét felfelé, Újfehértó lakott területének irányába tartotta, és ezen tevékenysége közben egy vétlen lövést adott le a puskával.

A sértett 2161 méter távolságra, újfehértói családi háza udvarán tartózkodott, amikor a vádlott által kilőtt, időközben lelassult és stabilitását vesztett lövedék eltalálta. A lövedék behatolt a sértett testébe, több létfontosságú szervet roncsolt, melynek következtében a sértett kórházba szállítása után elhunyt. A sérülések olyan fokúak voltak, hogy a sértett életét az idejekorán érkezett szakszerű orvosi ellátással sem lehetett volna megmenteni.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azt a szabályt, hogy a vadászlőfegyvert mindig úgy kell kezelni, hogy az még véletlen elsülés esetén se okozhasson személyi sérülést, vagy anyagi kárt.

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre és pénzbüntetésre ítélje el a vádlottat.

Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!