Ország-világ

2021.09.10. 05:50

Tragédia: órákkal az ítélethirdetése előtt vonat alá ugrott az anyagyilkos fiú

Tragikus fordulatot vett annak a férfinek az ügye, aki megölte őt és testvéreit terrorizáló, brutális anyját, P. Szilviát. Sz. Botond ugyanis az ítélet előtti napon a vonat elé ugrott.

Szörnyű vége lett annak a fiatal férfinek a tárgyalássorozatának, akinek felmentéséért egész Tóalmás drukkolt.

Sz. Botond ugyanis 17 éves korában megfojtotta egy párnával várandós édesanyját, P. Szilviát, majd az asszony holttestét a ház melletti emésztőgödörbe dobta. A férfi csak évekkel később bukott le, az ügyészség pedig 10 év büntetést kért rá – írja a Bors.

Azonban egész Tóalmás Botond mellett állt, kiderült ugyanis, hogy Szilvia valóságos terror alatt tartotta fiát és hat testvérét:

ütötte, verte őket, összetörte a házuk berendezését és a gyerekekkel elviselhetetlenül kegyetlen volt

Botond korábbi tárgyalásán szó nélkül beismerte tettét, azt azonban tagadta, hogy előre eltervezte volna anyja megölését, ügyvédje szerint is csak saját magát és testvéreit akarta megmenteni a szenvedéstől.

Reméljük, hogy felmentik, soha nem bántana mást

– szögezték le a helyiek. Az asszony volt apósa, Botond egyik féltestvérének nagypapája hozzátette, ő is a fiúnak drukkol.

Az unokám is gyűlöli az anyját, nem csoda, ha a fiú nem bírta tovább

– szögezte le a Borsnak korábban az após, aki szerint a fiú csendes, jó gyerek, de nem tudta tovább elviselni az anyját.

A fiatal ügyében csütörtökön mondtak volna ítéletet, de kiderült, hogy a fiú az ítélethirdetést megelőzőt napon egy vonat alá ugrott és életét vesztette.

Az esetre akkor derült fény, mikor a Botond lábára szerelt nyomkövető rongálódást jelzett az arra járőröző zsaruknak. Ezután jött a hír arról, hogy Kőbánya-Kispestről Székesfehérvárra tartó vonat szerda reggel a Kőér utca közelében elgázolt egy férfit, aki a töltésre felmászva, a bokros területről ugrott ki a közeledő járat elé:

A mozdonyvezető elmondta, hogy jobbról, a bokrok mögül egy férfi ugrott elé

– közölte a bírónő a döbbent hallgatóságnak.

A férfi olyan súlyosan sérült, hogy azonnal meghalt, a zsebében nemcsak a Botond nevére szóló iratokat találták meg, hanem a férfi lábára szerelt nyomkövetőt is. A tárgyalást ezután berekesztették, a rendőrség vizsgálja az ügyet.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik