Bulvár-celeb

2021.09.17. 14:03

Elképesztő fordulat: egészen másként halt meg a magyar család Floridában, mint gondolták

Sorsdöntő fordulattal zárult a Floridában meghalt Ildikó és férje, P. Zoltán halálának megrázó ügye. Az amerikai dokumentumok egyértelműen kimondják: Ildikó ártatlan áldozata a megrázó családi tragédiának, gyilkosa pedig párja, Zoltán volt.

Fotós: Shutterstock

A Bors birtokába jutott, nyomozást lezáró anyag megállapításai teljesen másként rekonstruálják a történteket, mint azt az először, a helyszínre kiérkező rendőrök feltételezték.

A rendőröket egy szörnyű gyilkossághoz riasztották március végén a floridai Altamonte Springs városában, ők találtak rá a két magyar áldozatra, Ildikóra és Zoltánra. A rendőrök a helyszínen először tévesen úgy gondolták, Ildikó végezhetett a párjával, a nyomozás végére azonban végérvényesen beigazolódott: a közkedvelt mesterfodrász, Ildikó vált férje brutalitásának vétlen áldozatává.

A tragikus nap történéseiről a család egyik ismerőse beszélt a Borsnak. Ildikó éppen a kislányával töltött nyaralásból tért haza, amikor a házuk kertjében található medence partján vitatkozni kezdtek Zoltánnal.

A vita egy pontján a férfi váratlanul kifordult önmagából és rátámadt feleségére, fojtogatni kezdte, majd megölte az ártatlan nőt

akinek élettelen testét később a medence vizében találták meg a kiérkező járőrök.

Zoltán végzetes tette után telefonált, azonban nem a mentőket vagy a rendőröket hívta, hanem egyik barátját. Őt arra kérte, hogy Ildikóval közös kislányukat vigye el a másnap esedékes fogászati kezelésre.

Ezek után még másfél órát töltött a házban, majd maga ellen fordította a fegyvert.

Ildikó ismerősei mindvégig biztosak voltak abban, hogy a nyomozás végeredménye a floridai városban kedvelt és köztiszteletben álló Ildikó ártatlanságát igazolja. A haláleset miatt elviselhetetlen fájdalmat érző rokonok így az eljárás végeztével, a hivatalos dokumentumok elkészülte után igazságot tudnak szolgáltatni meghalt szerettüknek.

Magyar–könyvtár szakos volt, tanított is, tiszta lelkű és optimista ember volt. Mindig ő nyaralt a lányokkal, ez előtt a borzalom előtt is Kyrával voltak kirándulni. Ildi a családjának élt, és mindenki szerette. Képtelen lett volna ilyen szörnyűséget tenni

– mesélte a Borsnak az asszony egyik közeli ismerőse.

A floridai magyar közösség gyűjtést rendezett az árván maradt gyerekek javára, és a város lakóival együtt őrzik szívükben Ildikó emlékét.

„Ildi nagyon kedves, mindig mosolygó nő, nagyon szerette gyermekeit, mindent megtett azért, hogy csodás gyermekkoruk legyen. Erős és független asszony volt, aki fodrász, majd mesterfodrász lett, saját szalont nyitott, és nagyon elismert is volt a szakmájában. Még mindig képtelenek vagyunk feldolgozni, hogy nincs többé, egy kincset vesztettünk el vele” – tette hozzá megrendülten a nő ismerőse.

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!