Ország-világ

2021.08.05. 11:05

Újra munkába állt az a járőrpáros, amelynek egyik tagját életveszélyesen megsebesítették (videó)

Szarvas Erika rendőr őrmester és Lingvai Péter rendőr őrmester a IV. kerületi Rendőrkapitányságon állt újra szolgálatba.

Forrás: police.hu

Több hónap után ismét szolgálatba állt a tavaly karácsonykor életveszélyesen megsebesített rendőr és a támadót ártalmatlanító járőrtársa – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön a police.hu oldalon.

A közleményben azt írták, Szarvas Erika rendőr őrmester és Lingvai Péter rendőr őrmester a IV. kerületi Rendőrkapitányságon állt újra szolgálatba.

Úgy fogalmaztak:

„Büszkék vagyunk, hogy újra sorainkban tudhatjuk hőseinket.”

Tavaly, december 24-én egy zavartan viselkedő férfi rátámadt egy IV. kerületi társasházhoz kiérkező járőrpárosra, amelynek egyik tagját – egy 26 éves rendőrt – többször megszúrta. A rendőr életveszélyesen megsérült. A járőrpáros másik tagja, egy 23 éves őrmesternő több lövést adott le a támadóra, egy 35 éves délegyházi férfira, aki a helyszínen meghalt.

Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya februárban dicséretben és jutalomban részesítette Szarvas Erikát és Lingvai Pétert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!