Bulvár-celeb

2021.08.08. 13:09

Teljesítményfokozókkal kereste a mellékest a nyugdíjas páros, lekapcsolták őket

Üzletkötés után csaptak le arra a két férfira Budaesten, akik között teljesítményfokozók cseréltek gazdát. A magyar rendőrök egy évek óta zajló, nemzetközi hátterű nyomozás záratak le az elfogással.

Forrás: MTI / Mihádák Zoltán

A Pest megyei rendőrökön kívül cseh és a román kollégáik vesznek részt abban az Europol által koordinált nemzetközi nyomozócsoportban, amely 2019. óta cseréli egymás közt információit, hogy felszámoljon egy teljesítményfokozó szerek gyártásával és kereskedelmével foglalkozó szervezetet.

Utóbbiban vált érintetté az a jelenleg 65 éves szentendrei férfi, akit 2020 áprilisában hallgattak ki először gyanúsítottként, de a rendőrök az akció részeként nagy mennyiségben teljesítményfokozó szereket is lefoglaltak.

A szentendrei férfi lakásán foglalták le ezeket a gyógyszereket
Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

 

Ezután Csehországban, Szlovákiában és Romániában is rajtaütéseket tartott a rendőrség, Aradon a szerek ipari mennyiségű előállításához használt gyártósort és a tabletták, valamint az ampullák csomagolásához szükséges kellékeket találtak.

A tavaly kihallgatott szentendrei férfi a kihallgatás ellenére folytatta a tabletták értékesítését. A Pest megyei felderítők idén augusztus 4-én egy fővárosi felüljáró alatti parkolóban kapták el őt és egy másik kecskeméti nyugdíjast. Éppen üzletet akartak kötni. A szentendrei férfi adta a szereket, a kecskeméti nyugdíjas hozta a pénzt.

A lefoglalt szerek hatóanyagát, összetételét szakértők vizsgálják, az elsődleges megállapítások szerint legtöbbjük vényköteles, hatóanyaguk alappal vélelmezhetően illegális gyógyszereket is tartalmazó, tiltott teljesítményfokozó szubsztanciák.

A 65 éves Sz. Károly nem tett vallomást, V. Gábor tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

Ellenük teljesítményfokozó szerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya – írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában